KÜÇÜK ESNAF YASA İLE KORUNACAK

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı küçük esnafın isyanına duyarsız kalmadı.

 
Küçük esnafı büyük şirketlere karşı koruma amaçlı yasa çıkarmaya hazırlanıyor. Yasaya göre küçük esnaf birleşerek AVM dışında alışveriş alanları yaratacak. Kısaca Bakanlığa göre sorunun çözümü birleşmek...
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, "küçük esnaf ölmesin, birleşerek büyüsün" sloganıyla küçük esnafları koruma altına almayı planlıyor.
 
Bakan Hayati Yazıcı'nın "Düzenlemeye ihtiyaç var. Bu düzenleme hem tarafları rahatsız etmeyecek hem her kesimin hak ve hukukunu koruyacak nitelikte olacak" sözleriyle yeni AVM yasasının müjdesini verdi. Yeni Hal Kanunu ve Rekabet Kurulu'nun yaptığı "Türkiye Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliği Sektör İncelemesi" raporu doğrultusunda küçük esnafın sektörde yaşadığı sorunları tespit ederek mağduriyeti yok etmeyi hedefliyor. Yeni yasa ile küçük esnaf, büyük süpermarket ve alışveriş merkezleri karşısında haksız rekabete mağzur kalmayacak ve eşit şartlara kavuşturulacak.
 
Küçük Esnafa Birleşin Çağrısı
 
Yasa, iki temel soruna odaklanıyor. Anadolu'da büyük firmalara tedarik sağlayan küçük esnafın vadeler ve ekstra çıkan masraflar nedeniyle batma noktasına gelmesi, satış ve alacak vadeleri konusunda piyasayı büyüklerin belirlemesi. Bu sorunu gidermek için Bakanlık, küçük esnafın birleşerek organize olması yönünde çalışmalara ağırlık vereceklerini açıkladı. Bakanlık, perakendeciliğin sadece AVM'lerle sınırlı kalmayacağını, birleşmelerle alternatif satış alanları yaratılabileceğini küçük esnafa anlatacak.
 
ALINTIDIR..
TARİH: 19.02.2013 19:07:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr