GÜVENLİ İNTERNET SİSTEMİ YARIN BAŞLIYOR

 

Üç aylık test dönemi 22 Kasım'da sona erecek olan güvenli internet uygulaması, bu tarihten itibaren kullanıcılar tarafından isteğe bağlı ve ücretsiz kullanılabilecek.
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) çocukların ve gençlerin internet üzerindeki bilgi kirliliğinden ve zararlı içeriklerden korunmaları amacıyla geliştirdiği güvenli internet uygulamasıyla ilgili 22 Ağustos'ta başlayan üç aylık test dönemi, 22 Kasım'da sona erecek.İnternet kullanıcıları, bu tarihten itibaren güvenli internet hizmetini isteğe bağlı ve ücretsiz olarak kullanabilecek. Hiçbir talepte bulunmayan kullanıcılar ise mevcut internetlerini kullanmaya devam edecekler.
 
Ayrıca Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yer alan maddeye göre, kişi eğer isterse güvenli internet kullanma hakkına ücretsiz sahip olabilecek.
 
Düzenlemeyle ücretsiz, hızı düşük olmayan ve herhangi bir başvuru yapmaya gerek kalmayan güvenli internete sahip olunabilecek. Bu konudaki istemlerini belirten kullanıcılar, kendilerine verilen bir kullanıcı adı ve şifre ile güvenli internet hizmeti alabilecek. Kullanıcılar istedikleri zaman çocuk seçeneğine, aile profiline ve birtakım alt profillere geçebilecek. İnternet servis sağlayıcıları, kullanıcı istediği takdirde güvenli internet profillerini temin etmekle yükümlü olacak.
TARİH: 18.02.2012 02:33:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr