5.BÖLGE BİRLİĞİ VE DÜZCE ESNAF KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI ERTAN TAŞLI’DAN 12-18 EYLÜL AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI İLE İLGİLİ MESAJ

“Ahilik güzel ahlakın beyanıdır”

                  Ahilik, 13. yüzyıldan 21. yüzyıla kadar Anadolu’daki esnaf ve sanatkâr birliklerine verilen bir isimdir. Ahilik, köylere kadar ulaşan teşkilatlanma yapısıyla, milli birliği ve bütünlüğü, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı temel ilke olarak benimseyen, toplumsal ahlak kurallarına bağlı, bir toplum kurmayı amaçlayan, ülke ekonomisinde temel ihtiyaç maddelerini en kaliteli, en ucuz biçimde üretmeyi öngören bir teşkilatlanma biçimidir.

                       Esnaf ve sanatkârlığı meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuuyla harmanlayan Ahilik kültürü, güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler.

                 Günümüzün yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde Ahiliğin temel ilkeleri yatmaktadır. Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir.

                Bu duygu ve düşüncelerle başta Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli olmak üzere, tüm ahilerimizi ve ustalarımızı rahmet ve şükranla anıyor, özellikle bu yolda emeği geçen esnaf ve sanatkârlarımızın “Ahilik Haftası’nı kutluyor, haftamızın hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum.” dedi.


 

 

TARİH: 9.09.2022 17:40:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr