ESNAFIMIZ SORUN ÇÖZÜLMEZSE PERİŞAN OLACAK.

 

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, sigaraya gelen rekor sayılacak zammın faturasının bakkal, bayi ve büfeci esnafına çıkarıldığını kaydederek, "ÖTV'nin artırılmasının ardından sigaraya gelen rekor zamda ceza esnafa kesiliyor" dedi.
 
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Başkanı Mustafa Kayıkçı, sigaraya gelen rekor sayılacak zammın faturasının bakkal, bayii ve büfeci esnafına çıkarıldığını belirterek, "ÖTV'nin artırılmasının ardından sigaraya gelen rekor zamda ceza esnafa kesiliyor.
 
Üretici firmalar hem sigaraya zam yapıyor hem de bayimizin karını düşürerek bakkal, bayi ve büfeci esnafımıza faturayı ödetmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.
 
Bakkal, bayii ve büfeci esnafının lokomotif satış ürünlerinin başında tütün ve tütün mamullerinin geldiğini, üretici firmalarla görüşerek sorunun çözülmesini istediklerini belirten Kayıkçı, "Zaten esnafımızın yaptığı satışların ne olduğu bellidir.
 
Sigara, ekmek, süt, yoğurt gibi ürünlerdir. Şimdi bu yapılan zamla işlerimiz daha da zorlaşacak. Üretici firmalar hem bayimizin karını düşürüyor hem de sigaraya yüzde 28 ila 44 arasında rekor zam yaparak kaçağa yönelecek müşterimizi kaybettiriyor. Esnafımız sorun çözülmezse perişan olacak" dedi.
TARİH: 17.02.2012 12:53:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr