UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKTEKİ ESNAFA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ UYGULAMASI BAŞLADI

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ UYGULAMASI BAŞLAMIŞTIR.

 

Başkanımız Ertan TAŞLI 14 ocak 2015 gününde yapılan toplantıda Başbakanımız sayın Ahmet DAVUTOĞLU’nun yaptığı açıklamalar doğrultusunda kullandırılacak kredilerin “ geleneksel , kültürel , sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında  ( El dokuma işleri , bakır işlemeciliği , çini ve çömlek yapımı , sedef kakma ve ahşap oyma işleri , kaşıkçılık , bastonculuk , semercilik  , yazmacılık , yorgancılık , keçecilik , lüle ve oltu taşı işlemeciliği , çarıkçılık , yemenicilik ,oyacılık , ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığınca kabul edilen)faaliyet gösteren ve “ Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi “ sahibi Esnaf Sanatkarlar kredi başvuru tarihi itibariyle en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son bir yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci Esnaf Sanatkarlara %100 oranında faiz desteği (Sıfır Faizli Kredi ) uygulaması başlamıştır.” Dedi.

Ancak aynı işletme için başka bir kurum ve kuruluştan hibe desteği alanlar ile son bir yıl içinde ticari faaliyetini veya vergi faaliyetini sonlandıranlar bu destekten faydalanamayacaklardır. Bu nedenle %100 faiz desteğinden faydalanabilecek olan kaybolmaya yüz tutan meslek mensupları ile ustalık belgesi sahiplerinden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından ( KOSGEB ) hibe desteği almadıklarına dair  Bankaca yazı istenecektir. Öte yandan, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz ve hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlar bu kararname kapsamında kooperatiflerimiz kefaletiyle aynı konuda faiz indirimli kredi kullanamayacaklardır. Bu nedenle diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan aynı konuda faiz ve hibe desteği niteliğinde desteklerden yararlanmadıklarına , bu desteklerden yararlandıklarının tespiti halinde bu Kararname  kapsamındaki faiz desteğinin iptal edileceğini kabul ettiklerine dair taahhütname alınacaktır.

Başkanımız Ertan TAŞLI Esnafın gelişmesi ve kollanması adına yapılan   bu uygulama, esnafımız için büyük bir destek niteliği taşıyor" dedi. Bu uygulamanın başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve hükümetimize teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

TARİH: 3.02.2015 15:26:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr