TESKOMB 12 YILDA 40 MİLYAR TL KREDİ KULLANDIRDI.

TESKOMB 12 YILDA 40 MİLYAR TL KREDİ KULLANDIRDI.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) “TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması” Ankara'da ATO Congresium’da düzenlendi.

Yeni Türkiye Buluşması’na; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek, Öznur Çalık, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, TESKOMB Genel Başkan Vekilleri Salahaddin Hünü, Bahri Şarlı, Murat Gümrükçü, Ömer Gümüş ve Mustafa Alan, TESKOMB Genel Müdürü Güler Zincirkıran ile çok sayıda esnaf ve davetli katıldılar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na TESKOMB’un başarılarından da bahseden Akgül, esnaf ve sanatkarın tek finans kaynağının TESKOMB olduğunun altını çizdi. Akgül, “Esnafımızın, ne yazık ki bankalara verecek bir ipoteği, kendine kefil olacak güçlü bir imzası olmayınca ihtiyacı olan sermayeyi bulamıyor. Dolayısıyla da hiçbir bankadan kredi kullanamıyor. İşte o zaman devreye Merkez Birliği olarak biz giriyoruz. Bankaya diyoruz ki, Sen, krediyi ver. Onun kefili biziz. Ödemezse bizde tahsil edersiniz. Bu sayede esnafımız kredisini kullanıyor ve işlerini hallediyor. Bizim bu noktaya gelmemizde bizlere inanan ve güvenen Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’ın çok büyük katkısı var. Kendisine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Esnafın Halkbank’a 1 kuruş borcu yok”

Halk Bankası ile kurdukları bağa da değinen Abdulkadir Akgül, “Biz artık Halkbank ile etle tırnak gibiyiz. Banka bize inanarak 10 yılda 1 milyon 18 bin kişiye 40 milyar TL kredi verdi. Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve önceki Genel Müdürümüz Hüseyin Aydın da aramızda. Sormak istiyorum. 40 milyar TL kredi kullandırdınız. Bu miktardan bir kuruş alamadığınız, batak diye tabir edilen en ufak bir miktar var mı? Cevabı ben vereyim. Bir kuruş borcumuz olmadığı gibi esnafın Halkbank’a önceden olan 100 milyon TL borcunu da ödedik. Dünyada bizim kurum olarak başka örneğimiz yok. Bu başarıdan dolayı tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”  dedi.

 

TARİH: 10.04.2015 14:50:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr