KOOPERATİFİMİZ TARAFINDAN ŞEHİDİMİZ CİHAN AKSARI ve TÜM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

Kooperatifimiz tarafından Şehit Cihan Aksarı için Merkez Büyük Cami’de mevlidi şerif okutuldu .  Başkanımız  Ertan Taşlı Düzce’de kardeşliğin en güzel örneğinin yaşandığını kaydetti. Şehidin babası Cemal Aksarı ise Kürt kökenli olduğunu hatırlatarak “Ben önce Türk sonra Kürdüm. Bizde ayrım yoktur. Tek millet, tek bayrak ve tek yüreğiz” dedi.

 Merkez Büyük Cami’de kooperatifimiz tarafından gerçekleştirilen mevlide yoğun katılım gerçekleşti. Mevlidi bayanlar cami bahçesinde dinledi duaya iştirak etti.

 Şehidin Babası Cemal Aksarı Düzcelilere minnet borçlu olduğunu vurguladı. Tek millet ve tek bayrak vurgusu yapan Şehit babası Aksarı “Herkesten Allah razı olsun. Benim bin evladım olsa bini de bu vatana feda olsun. Bizi bu duruma getirenler utansın. Vatan millet sağ olsun. Düzce halkından Allah razı olsun. Düzce Düzceliğini gösterdi. Şehit babası olduğum için çok gururluyum. Bunu tarif etmek mümkün değil. Düzce tek yürek olduğunu oğlumun cenazesinde kanıtladı. Ben önce Türküm sonra Kürdüm. Bizde hiç bir zaman bir ayrım olmaz. Olmayacakta. O cahillere sesleniyorum. Hiç bir şey bilmiyorlarsa önce Çanakkale’ye baksınlar. Biz tek bir milletiz. Tek bir bayrağımız var. Tek kelime ile tek yüreğiz. Bizde ayrım yoktur. Ayrım yapanlar utansın. Ben Düzce’ye minnet borçluyum” dedi.

 Başkanımız  Ertan Taşlı ise önce şehidin ailesinden haklarını helal etmelerini istedi ve Düzce’nin güzel bir kardeşlik örneği gösterdiğini işaret ederek “Anlamı çok büyük bir program. Şehidimizin ailesinin bu millete haklarını helal etmelerini istiyoruz. Evlatlarını bu vatan uğruna verdiler. Bizlerin de bu saatten sonra onlara dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Bugün Türkiye genelinde teröre lanet yürüyüşleri ve yaşananların daha ne görülebilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz Düzce’de böyle bir organizasyon yapmayı düşündük. Bu kooperatifi değil tüm esnafları temsil eden bir hareket. Biz sadece bu işin yönetenleri olarak vesile olduk. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu ülkede daha fazla kan dökülmesini istemiyoruz. Memleketimizin birliğine bütünlüğüne herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Düzce’de kardeşliğin en güzel örneği yaşanıyor. Çok sayıda milletin bir arada yaşadığı bir coğrafyadayız. Bizler ve bizden sonra gelecek nesil Türk kardeşliğini bölmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Şehidimizin cenazesinde Düzce bunu ortaya koydu. Şehidin babası Cemal abi çok metanetli bir şekilde oğluyla gurur duyduğunu ifade ediyor. Şahadeti yaşamış bir evladın babası olmakta ayrı bir özellik. Programımıza katılan tüm cemaate teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olayların bitmesi için Allah’a dua ediyoruz” diye konuştu. Mevlit sonunda cami önünde lokma dağıtıldı.

TARİH: 17.09.2015 16:15:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr