ESNAFA YAPILANDIRMA MÜJDESİ

ESNAFA BÜYÜK DESTEK

TESKOMB herzaman olduğu gibi bu sıkıntılı günlerde esnaf ve sanatkarının yanında. Bu anlayış çerçevesinde her ne kadar 2016 yılında uygulamaya konulan yapılandırma neticesinde borçlarını taksitlendiren ortaklarımızın bir kısmının taksit borçları henüz bitmmiş olsa da bu yıl içinde tekrar bir yapılandırma yapılarak esnafa büyük destek sağlamıştır. 8 ağustos 2017 tarihi itibari ile kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 29.eylül 2017 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına (bankaca kooperatif blokeli veya mevduat hesaplarından alınan tutarlar ile varsa icra ve sair masraflar) hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup;

  1. Borç (asıl alacak) tutarı defaten ödenmek istendiği taktirde faizsiz tahsil edilecektir.
  2. Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren %8 faiz oranı üzerinden 12aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 12’ye bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecektir. (12 aydan daha kısa süreli taksitlendirme talebinde bulunanların borçları aynı şartlarda taksitlendirilecektir.)
  3. Borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği taktirde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren %12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 24’e bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecektir. (12 aydan fazla , 24 aydan az taksitlendirme talebinde  bulunanların borçları aynı şartlarda taksitlendirilecektir.)
  4. 2016 yılında yapılan düzenleme kapsamında borcu yapılandırılan ve halen taksit ödemeleri devam edenlerin borçları yeniden yapılandırılmayacaktır. ancak borcu yapılandırılan ve şartları ihlal ederek yapılandırılması bozulmuş olanların talepte bulunmaları halinde bu düzenleme kapsamında borçları yeniden yapılandırlacaktır.
  5. 15 temmuz şehit ve gazilerimiz ile 1 ve 2inci derece yakınlarının (çocukları,anne ve babaları, kardeşleri,torunları,büyük anne ve büyük babaları) asıl alacak tutarını oluşturan borçlarına hiçbir faiz hesabı yapılmadan  48 aya kadar taksitlendirme yapılacaktır.

            Bu kapsamda başkanımız Ertan Taşlı bir basın toplantısı düzenleyerek  "Esnafa yapılan bu büyük destekten faydalanmak gerektiğini vurgulayarak devletimiz herzman esnafının yanında yapılan bu yardımlar neticesinde başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan  olmak üzere Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ve Teskomb  Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül olmak üzere katkıda bulunan herkese burdan Düzce esnafı ve yönetim Denetim kurulu üyelerim olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum "dedi.

TARİH: 8.08.2017 14:25:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr