17 AĞUSTOS 1999 UNUTMADIK...

 

5.BÖLGE BİRLİĞİ VE DÜZCE ESNAF KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI ERTAN  TAŞLI’DAN

17 AĞUSTOS 1999 DEPREMİ İLE İLGİLİ MESAJ

 

 

             20 yıl önce  17 Ağustos 1999 günü saat 03.02'de meydana gelen merkez üssü İzmit Gölcük olarak açıklanan 7.4 şiddetindeki deprem bölgemizde de derin yaralar açtı. Binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına  yol açan Marmara Depremi ; milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihte yerini almıştır.

           Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli husus; depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız yüzyılın getirdiği bilgi, birikim ve  teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız , kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır.  

             Bu vesile ile   17 AĞUSTOS 1999 Depreminin  Yıl dönümünde ,     böyle  bir  acının  ilimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor; depremde ,hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ,ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” dedi.

 

TARİH: 16.08.2019 14:01:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr