ESNAF KREDİLERİ İÇİN YAPILAN YENİ DÜZENLEMELER

 

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan TAŞLI Esnaf Kredileri için yeni düzenlemelerle alakalı bilgiler aktardı.
 
2012 yılının başında Esnaf Kefalet Kooperatifleri tarafından kullandırılan kredilerin esnaflarımıza kullandırılmasında yeni düzenlemeler getirildi. Ekonomik piyasalarda 1 yıldır faizlerin yükselmesi hükümetimiz tarafından esnaf kredilerine yansımasının önüne geçilmiştir. Yaklaşık 1 yıldır esnaf kredilerinde kredi artışına izin verilmedi. Ancak 31 aralık 2011 tarihi itibariyle Türkiye genelinde kullandırılan kredi miktarının 6 milyar lirayi geçmesi ve Merkez Bankası Faiz oranlarının değişiklik göstermesi yeni bir düzenlemenin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ortaya koymuştur.
 
Ancak bu ekonomik verilere rağmen Sayın Başbakanımızın esnaf kredilerindeki faiz artışının minimum seviyede olması talimatı bizleri oldukça sevindirmiştir. Bu kapsamda 31 aralık 2011 tarihinde merkezi bütçeden 282 milyon liralık kaynak esnaf kredileri için ayrılmıştır. Daha önce 1 yıllık vadelerde %5 olan faiz oranımız aynı şekilde devam edeceği karar verildi. 1 yılı geçen vadelerde 25.000’e kadar Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN talimatıyla herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. Faiz oranı yıllık %6 da kalmış 25.000 üzerinde ve 4 yıla kadar vadeli kredilerde esnaf ve sanatkarın ödeyeceği yıllık faiz oranı %7,8 olarak belirlenmiştir buda bugünkü ekonomik koşullarda esnaf kredilerin en alt seviyelerde tutulmasının sağlandığının göstergesi olarak tarafımızca değerlendirilmiştir.
 
Düzce Esnaf ve Sanarkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak 100.000¨ limitlerde nakit kullanım , 250.000 ¨ kadar araç,işyeri ve makine alımı için kredi limitiyle Düzce Esnafına en üst düzeyde destek olmaya devam etmekteyiz. Şuanda görüldüğü gibi Merkez Birliğimizin,Halkbankasının ve hükümetimizin esnaf ve Sanatkarın yanında büyük bir gayretle durmasından dolayı;
 
Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN ‘a ve Hükümet üyelerine , Merkez Birliğimizin Genel Başkanı Abdulkadir AKGÜL ve Başkanlık divanına,Halkbankası Genel Müdürlüğü ve Personellerine Düzce Esnafı adına sonsuz teşekkür eder saygılar sunarız.
TARİH: 6.03.2012 18:06:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr