KURBAN BAYRAMI YAKLAŞIYOR

 

Yeni Taşköprü Köyü'nde kurulan hayvan pazarında hareketlilik başladı. Kurban fiyatları bu yıl 4 bin TL'den başlayarak artış gösteriyor.
 
Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Yeni Taşköprü Köyü'nde kurulan hayvan pazarında hareketlilik başladı. Hayvan Pazarı'nda Düzce Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri hayvan giriş ve çıkışlarını kontrol ediyorlar.
 
Düzce Belediyesi Veteriner hekimleri hayvanların kulaklarında ki küpelere, merkez ilçeden gelen hayvanların menşei kağıtlarına diğer illerden gelen hayvanların ise sağlık raporları ile pasaportlarına bakıyorlar. Gerekli şartları taşımayan hayvanlar pazara alınmıyor. Bunun dışında hayvan pazarında fiyatlar 4 bin 500 TL'den başlıyor. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğundan şikayet ederken, satıcılar ise fiyatların normal olduğunu savundular.
 
Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ise 4 bin TL’den başlayan kurbanlık fiyatlarının yüksek olmadığını savunarak, “Geçtiğimiz Ağustos ayında besi yeminin çuvalı 30 TL iken bugün 42 TL. 2010 yılında slajın tonu 70 TL iken bugün 130 TL. Ayrıca dışarıdan ithal edilen hayvanlarında dolara bağlı olarak fiyatları yükseldi. 15 hayvanlık bir ahırın günlük 100 TL masrafı var. Yem ve maliyetlerde fiyatlar yükseldikçe hayvan fiyatları da yükseliyor. Üretici ne yapsın” dedi.
TARİH: 8.02.2012 02:19:00
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr